DIY: Fem ting du kan lave med rhinsten

Sæt lidt glimmer på tilværelsen med selvklæbende rhinsten i alle regnbuens farver. Brug dem til at pynte på indbydelser eller gøre julen lidt mere glimrende ved at lave den skønneste julepynt med ungerne.

Det er svært ikke at lade øjnene blive draget af de smukke, glitrende sten, du ser i alle hobbyforretningerne både i byen og online, måske har du allerede ladet dig friste – ellers har du været tæt på, men alligevel ladet dem hæng, fordi du ikke helt vidste, hvad de skulle bruges til. Lige meget hvad, så kan du herunder finde fem rigtig gode grunde til at lægge dem i kurven, næste gang du kommer forbi de glimrende sten.

Nøgleringe til små gaver

Langt de fleste steder, der sælger hobbyartikler har også små nøgleringe i forskellige udformninger i sortimentet og det er en oplagt mulighed for at lave små, personlige gaver til andre, der trænger til lidt shine i hverdagen.

Du kan også pimpe dine egne nøgler eller en i forvejen eksisterende nøglering, der har set bedre dage. Bruger du rhinsten der er selvklæbende til et projekt som dette kan det være en rigtig god ide at hæfte efter med en sekundlim eller dække din dekoration med enten klar lak eller almindelig, klar neglelak, alt efter, hvad du har på lager. Det forlænger levetiden.

Skinnende invitationer

Hvad enten det er en konfirmation, en firmafest eller en fødselsdag for klassen, så bliver det hele lidt mere festligt med glimmer på indbydelserne. Det kan være en del af temaet til en prinsessefest eller bruges til at lave seje dødningehoveder og skattekister til de små pirater. Du kan vælge at købe dem, så de kan klistres på individuelt eller i bånd af forskellige bredder.

De giver et fantastisk pift til både invitationer, bordpynt eller som en ekstra lille portion glimmer på konvolutten.

Det vil under alle omstændigheder vække både opsigt og få det pyntede til at se mere gennemført og lækkert ud.

Pynt i tre udgaver

Indimellem skal der ikke så meget til, hvis du gerne vil gøre højtiderne til noget specielt. Det kan være en eftermiddag med ungerne, hvor I sidder sammen om bordet og lave pynt eller en lille værtindegave til hende, der står for julefrokosten eller den årlige påskekomsammen. Ofte behøver det ikke at være mere end en venliggestus, der gør den store forskel. Her kommer tre gode ideer til, hvordan du kan bruge rhinsten til at lave forskellige former for pynt til højtiderne.

Pappynt med rhinsten

Den mest oplagte mulighed er at bruge pap i de klassiske former for højtiden og pynte dem med rhinsten i passende farver. Det kan være små juletræer, hjerter, kyllinger eller stjerne, alt efter, hvad du skal lave pynt til. Det er let og kan laves sammen med ungerne.

Hvis du søger på nettet kan du finde rigtig mange søde skabeloner i forskellige størrelser og sværhedsgrader, så du kan tilpasse det med alderen på dine børn eller dit eget niveau indenfor DIY genren.

Filtpynt med rhinsten

Endnu en oplagt form for pynt, der kan laves helt enkelt ved at du klipper figurer ud i filt og pynter dem med rhinsten. Du kan også vælge den mere avancerede udgave, hvor der klippes to ens figurer, som så sys sammen med tæppesting og fylder ud med lidt pladevat eller andet fyld for at give figuren lidt form. Det er sødt og hyggeligt og så pynter det rigtig fint. En af de mest oplagte valg er at lave små kagemænd i brunt filt med hvide sting og bruge grønne og røde rhinsten som pynt.

Det er kn fantasien, der sætter grænser. Så, lad dig inspirere af de mange smukke rhinsten og giv din hverdag lidt ekstra glimmer.